Sterilizare feminina

Operaţie care face o femeie incapabilă să conceapă un copil.

Sterilizarea feminină poate fi realizată în caz de contraindicaţii categorice de luare a pilulei sau de aplicare a unui sterilet (boli cardiovasculare, riscuri infecţioase grave). Ea este interzisă în absenţa unei indicaţii medicale, deoarece este vorba de o mutilare voluntară.

Sterilizarea feminină se efectuează prin inter­mediul unei întreruperi a continuităţii trompelor uterine, care interzice întâlnirea dintre ovul şi spermatozoizi fără a modi­fica procesul hormonal. Ea este realizată adesea prin celiochirurgie (printr-o mică incizie abdominală care permite introducerea instrumentelor optice şi chirurgicale). Pe trompe sunt puse inelele (inele Yoon) ori clipsuri (clipsuri Hulka). Această tehnică de obicei nu este reversibilă in toate cazurile. O sterilizare definitivă este obţinută prin salpingectomie bilaterală (ablaţia trompelor uterine).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica