Sterilitate (inferlilitate)

[infertilitate]

Incapacitate a unui cuplu de a concepe un copil.

Nu se vorbeşte de sterilitate decât după 2 ani de tentative regulate lipsite de succes în obţinerea unei sarcini.

Examenele  sunt orientate după 4 directii: funcţia ovariană (curbă de temperatură, dozări hormonale, ecografie pelviană); căile genitale ale femeii (histerosalpingografie,celioscopie, histeroscopie); sperma bărbatului (spermogramă); glera cervicală (testul lui Huhner, testul de penetrare încrucişată). Aceste examene permit să se determine dacă sterilitatea este de origine masculină sau feminină şi să se propună un tratament.

Curba de temperatură este stabilită de către femeie pe o durată de 3 luni; aceasta îşi măsoară temperatura rectală în fiecare dimineaţă, la trezire, înainte de a depune orice efort. Această curbă permite determinarea zilei in care se produce ovulatia si evalurea celei de a 2-a facze ale ciclului .

Frecvenţa raporturilor sexuale este un factor de fecunditate, ca şi data Ia care au loc: şansele de concepţie sunt maxime în perioda care începe cu 4 zile înainte de ovulaţie şi se termină la 2 zile după ea.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.