Stenoza de pilor

Ingustare a sfincterului situat între stomac şi duoden. Ea se întâlneşte la nou-născuţi, mai des la băieţi, şi este cauzată de o hipertrofiere congenitală a sfincterului piloric. La adult stenoza de pilor este urmarea a unei leziuni ulceroase sau tumorale a zonei pilorului.

La nou-născut principalele manifestări  apar intre a 3-a şi a 6-a săptămână de viaţă. Acestea constau în vărsături în jet, o tendinţă la constipaţie, pierdere in greutate ( chiar daca pofta de mincare nu se diminueaza ).

La adult stenoza de pilor se manifesta prin tulburări diges­tive (vărsături la scurt timp dupa ingerarea alimentelor), dureri şi pier­dere în greutate. O radiografie a stomacului este necesara pentru punerea corecta a diagnosticului .

Tratamentul stenozei hipertrofice a pilo­rului este chirurgical (pilorotomie extramucoasă ).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica