Stenoza aortica

Micşorare a calibrului valvulei aortice, care conduce sângele, după ieşirea din inimă, spre aortă şi circulaţia generală.

Stenoza aortică este provocată în mod frecvent de un proces degenerativ care duce la o calcificare a valvulei. Cauza poate fi o boală congenitală (ex. bicuspidie -valvula nu are decât două valve în loc de trei), mai rar  stenoza aortică poate fi urmarea a unui reumatism articular acut sau a unei endocardite bacteriene (vegetaţii obstructive dezvoltate pe orificiul aortic).

O stenoză aortică este de multe ori fară simptome. Când acestea există ele apar la efort şi se traduc printr-o gâfâială, o durere toracică, puls slab la încheietura mâinii, oboseală, şi sincope. La auscultare cu stetoscopul, se aude un suflu care poate să urce până la nivelul gâtului.

Tratamentul este chirurgical şi constă în înlocu­irea valvulei aortice deficiente cu o proteză.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.