Stafilococie

Infecţie cu un stafilococ, bacterie Gram pozitivă.

Stafilococii sunt prezenţi în aer, în apă şi pe toate supra­feţele. Este „gazduit”  în fosele nazale, intestin, glan­dele sudoripare şi pe piele. Stafilococul este un germene piogen (capabil să provoace formarea puroiului). Specia cel mai des responsabilă de infecţii este Staphylococcus aureus sau stafilococul auriu.

Infecţiile cu stafilococ pot fi contagioase şi se transmit prin contact cu focarele cutanate infectate. Ele sunt favorizate de o stare precara a organismului (alcoolism, subnutritie, de diabetul zaharat) şi apar frecvent la copiii mici şi Ia per­soanele foarte în vârstă. Există două tipuri de stafilococie, supurativă şi nesupurativă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: