Sprue tropical

Boală de cauză necunoscută care se prezinata ca o atrofie a mucoasei intestinului subţire ce conduce la o proastă digestie şi slaba asimilare a nutrimentelor.

Sprue tropical afectează locuitorii ţărilor temperate care trăiesc mai multă vreme în ţările tropicale din Asia şi America.

Malabsorbţia cronică antrenează o diaree grăsoasă, o pierdere în greutate şi carenţe multiple care provoacă ulceraţii bucale.

Tratamentul cuprinde administrarea de antibiotice, de acid folic, de vitamină B12 şi dacă este cazul  alte vitamine şi săruri minerale. Reîntoarcerea în ţara temperata atrage, în general, vindecarea.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica