Sporotricoza

Boală cronică provocată de o ciu­percă microscopică denumită Sporotrix schenkeii.

Sporotrix schenkeii este prezentă în sol şi în rămăşiţele vegetale. Această micoză se contractează adesea cu ocazia unui traumatism minor (ex. intepare intr-un spin ).

Forma primară corespunde dezvoltării leziunii plecând de la locul de inoculare,  apariţia a unor noduli nedureroşi  care evoluează în ulceraţii dureroase. Ulceraţiile se necrozează (şancru sporotricozic), acest fenomen este însoţit de o diseminare limfatică a germenelui.

Tratamentul formelor cutanate ale sporotricozei constă în administrarea de iodură de potasiu. Antifungicele pe cale orală sau în perfuzie sunt administrate în cazurile de diseminare pe cale limfatică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica