Spondiloliza

Ruptură între corpul unei vertebre şi arcul ei posterior survenind la nivelul unei porţiuni îngustate denumită istm vertebral.

Spondiloliza are loc, în general, la nivelul celei de a 5-a vertebre lombare. Este prezenta la un subiect tânăr care prezintă o insuficienţă sau o absenţă a osificării istmului vertebral sau mai rar poate apărea după un traumatism care a antrenat o fractură; cit si la persoanele în vârstă. Riscul unei spondilolize este o alunecare spre în faţă a vertebrei, denumită spondilolistezis.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica