Spondilartropatie

Afecţiune articulară vertebrală inflamatorie cronică.

Termenul de spondilartropatie grupează patru afecţiuni inflamatorii: spondilartrita anchilozantă (pelvispondilita reumatismală); sindromul oculouretrosinovial (sindromul lui Fiessinger-Leroy-Reiter ; F.L.R.); unele forme de reumatism psoriazic (artrita psoriazică); reumatisme care însoţesc bolile inflamatorii cronice ale intestinului (rectocolită hemoragică şi boala lui Crohn).

Tratamentul se bazeză pe utilizarea antiinflamatoarelor nesteroidiene administrate înainte de culcare. Spondilartropatiile care sunt însoţite de semne biologice ale inflamaţiei (viteza de sedimentare ridicată) sau de semne minore ale inflamaţiei intestinale cro­nice  – un tratament de fond cu salazopirină.  Când şoldul este grav afectat o sinoviorteză realizată cu acid osmic poate stopa evoluţia artritei ( se evite punerea unei proteze).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica