Spermicid

Contraceptiv local care destruge spermatozoizii.

Spermicidele se prezintă sub formă de creme sau de bureţi. Aceste substanţe se folosesc si ca agenţi de ungere pentru unele tipuri de prezervative masculine.

Spermicidele sunt utilizate mai ales în cazuri de raporturi sexuale neregulate sau de contraindicaţii ale pilulei. Folosirea lor nu se concepe decât în asociere cu un prezervativ sau în cazul cremelor cu o diafragmă.Ele sunt contraindicate în caz de hipersensibilitate la diferite produse.

Eficatitatea spermicidelor depine de corecta lor utilizare. Crema spermicidă trebuie să fie plasată în fundul vaginului cu ajutorul unei pere de cauciuc sau cu o seringă înaintea fiecărui nou raport sexual cu penetrare masculină. Cremele spermicide au o acţiune ime­diată. Bureţii sunt puşi cu degetele în fundul vaginului în contact cu colul uterin si asigură o protecţie imediată care durează 24 ore.

Efectul contraceptiv este inhibat de săpunuri şi de nume­roase antiseptice, doar o toaletă externă cu apă curată  este acceptabilă în primele 6 până la 8 ore care preced aplicarea şi imediat după raportul sexual.

O senzaţie de arsură sau o iritaţie pot să se manifeste la unul sau la celălalt dintre parteneri, însă reacţiile alergice locale sunt rare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica