Spermicid

Contraceptiv local care destruge spermatozoizii.

Spermicidele se prezintă sub formă de creme sau de bureţi. Aceste substanţe se folosesc si ca agenţi de ungere pentru unele tipuri de prezervative masculine.

Spermicidele sunt utilizate mai ales în cazuri de raporturi sexuale neregulate sau de contraindicaţii ale pilulei. Folosirea lor nu se concepe decât în asociere cu un prezervativ sau în cazul cremelor cu o diafragmă.Ele sunt contraindicate în caz de hipersensibilitate la diferite produse.

Eficatitatea spermicidelor depine de corecta lor utilizare. Crema spermicidă trebuie să fie plasată în fundul vaginului cu ajutorul unei pere de cauciuc sau cu o seringă înaintea fiecărui nou raport sexual cu penetrare masculină. Cremele spermicide au o acţiune ime­diată. Bureţii sunt puşi cu degetele în fundul vaginului în contact cu colul uterin si asigură o protecţie imediată care durează 24 ore.

Efectul contraceptiv este inhibat de săpunuri şi de nume­roase antiseptice, doar o toaletă externă cu apă curată  este acceptabilă în primele 6 până la 8 ore care preced aplicarea şi imediat după raportul sexual.

O senzaţie de arsură sau o iritaţie pot să se manifeste la unul sau la celălalt dintre parteneri, însă reacţiile alergice locale sunt rare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan