Spermatogeneza

Elaborare de spermatozoizi de către testicul.

Spermatogeneza începe la pubertate sub influenţa gonadotrofinelor (hormoni secretaţi de hipofiză) şi se încetineşte la o vârstă înaintată.

Numeroase patologii pot crea disfunctii sau pot opri spermatogeneza, astfel : boală a testiculului care atinge tubu­rile seminifere (tuberculoză, febră de Malta, oreion, infecţie testiculară,ectopie testiculară), boală genetică (sindrom al lui Klinefelter), blenoragie prost tratată, dezechilibru hor­monal hipotalamic sau hipofizar. Oprirea spermatogenezei nu afecteaza asupra funcţiei sexuale excepţie face cazul in care aceasta este provocată de tulburări hormonale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.