Spasmofilie

Sindrom legat de o stare de hiperexcitabilitate neuromusculară cronică.

Nu se cunosc motivele spasmofiliei.

Spasmofilia se manifestă prin crize de tetanie: spasme, multiple contracţii musculare, hiperventilaţie, parestezii (tulburări ale sensibilităţii) ale extremităţilor şi ale feţei cu senzaţie de paralizie, de indispoziţie, însoţită uneori de o senzaţie de moarte iminentă.

După cauzele pe care terapeutul le atribuie spasmofiliei, tratamentul consta in administrarea de calciu, de magneziu sau de vitamină D, prescrierea de medicamente anxiolitice (care diminuează anxietatea) sau miorelaxante (care favorizează destinderea musculară).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica