Spasma in flexie (spasm infantil)

[spasm infantil]

Criză epileptică a sugarului, aso­ciată cu anomalii electroencefalografice caracteristice. Sinonime: sindrom al lui West.

Spasmul în flexie se mani­festă la sugari printr-o încordare brutală a trunchiului, membrelor şi gâtului, urmată de flectarea lor sau mai rar de extensia lor.

Dacă creierul n-a suferit nici o leziune se recurge la un tratament cu corticosteroizi. Tratamentul in cazul in care creierul prezinta leziunii depinde de leziune şi de posibilităţile de tratare a acesteia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.