Spasma in flexie (spasm infantil)

[spasm infantil]

Criză epileptică a sugarului, aso­ciată cu anomalii electroencefalografice caracteristice. Sinonime: sindrom al lui West.

Spasmul în flexie se mani­festă la sugari printr-o încordare brutală a trunchiului, membrelor şi gâtului, urmată de flectarea lor sau mai rar de extensia lor.

Dacă creierul n-a suferit nici o leziune se recurge la un tratament cu corticosteroizi. Tratamentul in cazul in care creierul prezinta leziunii depinde de leziune şi de posibilităţile de tratare a acesteia.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea