Sonda nucleica

Fragment de A.D.N. sau de A.R.N. natural sau sintetic, care produce o mică parte a A.D.N.-ului sau a A.R.N.-ului uman sau al altui organism, utilizat în examenele de laborator. SINONIME: sondă gene­tică, sondă moleculara.

Un marker este fixat pe sonda nucleică care este pus în contact cu A.D.N.-ul studiat . Sonda se prinde atunci electiv de partea de A.D.N. studiat care îi corespunde, dacă aceasta există: astfel, o sondă care reproduce o genă responsabilă de o boală se fixează pe genele persoanelor afectate de această boală, şi nu pe genele persoanelor indemne. Localizarea este pusă apoi în evidenţă datorită markerului, A.R.N.-ul se utilizează în mod analog.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.