Sonda nucleica

Fragment de A.D.N. sau de A.R.N. natural sau sintetic, care produce o mică parte a A.D.N.-ului sau a A.R.N.-ului uman sau al altui organism, utilizat în examenele de laborator. SINONIME: sondă gene­tică, sondă moleculara.

Un marker este fixat pe sonda nucleică care este pus în contact cu A.D.N.-ul studiat . Sonda se prinde atunci electiv de partea de A.D.N. studiat care îi corespunde, dacă aceasta există: astfel, o sondă care reproduce o genă responsabilă de o boală se fixează pe genele persoanelor afectate de această boală, şi nu pe genele persoanelor indemne. Localizarea este pusă apoi în evidenţă datorită markerului, A.R.N.-ul se utilizează în mod analog.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea