Sonda

Instrument cilindric în formă de tijă sau de tub subţire şi lung, introdus în interiorul corpului în scop diagnostic sau terapeutic.

Sondele sunt introduse pe o cale naturală (nară, gura, rect, uretră ), patologică (fistulă) sau prin piele. Ele servesc la explorarea traiectului unui canal pato­logic, la prelevarea sau la evacuarea unui produs (puroi, salivă, suc gastric, urină), la administrarea unui medicament, a oxigenului sau a alimentelor (hrănire artificială), la dilatarea unui canal îngustat (uretră, ureteră), la îndepărtarea unui calcul sau la înregistrarea sau la producera unei actitivăţi electrice în inimă (antrenare extrasistolică).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica