Sodoku

Boală infecţioasă cauzată de o bacterie spira­lată Gram negativă (Spiritlum minus).

Sodoku este o zoonoză transmisă prin muşcătura unui şobolan sau a unui şoarece, mai rar prin cea a altor mamifere (pisică, nevăstuică, câine).

Ca si semne, debuteaza cu o ulceraţie la locul muşcăturii urmata de o febră ridicată şi frisoane, urmate de o erupţie generalizată. In absenţa trata­mentului, febra şi erupţia reapar prin accese timp de câteva luni.

Tratamentul constă în administrarea de antibiotice (penicilină) timp de o săptămână.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica