Sinus al fetei

Cavitate umplută cu aer, scobită în oasele capului, ce se dechide în fosele nazale.

Aceste sinusuri sunt simetrice, de fiecare parte a liniei mediane a feţei şi acoperite cu o mucoasă asemănătoare cu cea a foselor nazale. Rolul lor nu este bine cunoscut.

Tipuri de sinusuri ale fetei :

Sinusul etmoidal este format din mai multe cavităţi, sau celule, comunicând între ele. El este săpat în profunzime în masa laterală a etmoidului, în spatele rădăcinii nasului şi între feţele interne ale orbitelor.

Sinusul frontal este scobit în osul fontal, deasupra orbitei.

Sinusul maxilar este scobit în osul maxilarului superior, sub orbită. Prin faţa sa inferioară el se află în legătură cu rădăcinile celui de al doilea premolar şi primilor doi molari.

Sinusul sfenoidal este scobit în corpul osului sfenoid care închide în spate fosa nazală.

Bolile sinusurilor sunt inflamatorii (sinuzite) şi tumorale

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica