Sinovectomie

Ablaţie chirurgicală, parţială sau totală, a unei sinoviale (membrană care acopera cavitatea articulaţiilor mobile) afectate de o afecţiune articulară.

Se recurge la sinovectomie atunci când alte metode terapeutice locale (corticosteroizi, izotopi radioactivi, anti­biotice etc.) au făcut dovada ineficacităţii lor şi când arti­culaţia rămâne dureroasă şi invalidantă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie