Sindromul rotulian

Totalitate a simptomelor legate de o afectare a cartilagiilor rotulei şi cartilagiilor femurului care se găsesc în faţă (trohlee), asociată uneori cu o dezaxare a rotulei.

Factori ce pot conduce la aparitia sindromului rotulian sunt : de un puseu de creştere; de o amplificare a practicării spor­turilor; de o supraîncărcare ponderală care duc la solicitari mecanice importante asupra cartilagiului, o anomalie morfologică a rotulei sau a trohleei; de o proastă poziţionare congenitală a rotulei ori dobândită prin dezechilibru muscular; de o utilizare neobişnuită sau excesivă a rotulei.

Simtomele se prezinta ca o jenă dureroasă mai întâi în timpul efortului, apoi în viaţa obiş­nuită (coborârea scărilor, poziţia aşezat pe o durată mare de timp), durerea este însoţită uneori de  senzaţia de instabilitate sau de blocare a genunchiului.

Tratamentul este medicamentos şi impune, oprirea activităţilor sportive, luarea de antiinflamatoare nesteroidiene şi o fizioterapie (ionizări, ultrasunete). Tratament chirurgical nu se impune decât în caz de anomalii morfologice confirmate sau tratamentului medical nesatisfacator.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica