Sindromul BOR

Sindromul BOR este un sindrom care implică surditate malfromativă, disgenezie renală şi fistule periauriculare. 

Sindromul BOR este o afecţiune care perturbă dezvoltarea ţesuturilor în gât şi cauzează malformaţii ale urechilor şi rinichilor.

Sindromul branchio-oto-renal (BOR), cunoscut şi ca sindromul sindromul bratiar sau sindromul BOR, este o afecţiune genetică dominantă autosomală care implică rinichii, urechile şi gâtul. Frecvent a fost descris şi ca sindrom Melnick-Fraser.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată