Sindrom premenstrual

Totalitate a tulbu­rărilor fizice şi psihologice care survin înaintea fluxului menstrual.

Sindromul premenstrual apare întotdeauna la o femeie în aceeaşi perioadă a ciclului menstrual, între a 14-a zi a ciclului până la cu 2 zile înaintea fluxului menstrual si este de intensitate variabilă şi se întrerupe o dată cu declanşarea scurgerilor menstruale.

Semnele fizice sunt : dureri de cap, oboseală, migrene, vertije, umflarea gleznelor şi a pleoapelor (retenţie de apă), marire a sânilor, balonare abdominală, o greutate pelviană,.

Tratamentul este in functie de subiect si poate cuprinde : relaxare, exerciţiu fizic, regim alimentar  sau medicamentos ( între a 15-a şi a 25-a zi a ciclului administrarea de progesteron, ulei de onagru, medicamente venotonice)

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica