Sindrom parkinsonian (sindrom extrapiramidal)

[sindrom extrapiramidal]

Asociere între o akinezie (mişcări rare şi lente), o hipertonie (rigiditate) şi o tremurătură în stare de repaus.

Sindromul parkinsonian se observă în cursul bolii lui Parkinson, in cazul afecţiuni neurologice degenerative ca atrofia olivo-ponto-cerebeloasă (boală ereditară care afectează sistemul nervos central), sau mai poate fi provocat şi de administrarea indelungata de neuroleptice.

Tratamentul constă în tratarea bolii în cauză sau în suspendarea luării de neuroleptice atunci când sindromul este de origine medicamentoasă ( sindromul persistă mai multe săptămâni si după oprirea tratamentului neuroleptic). – vezi  Parkinson (boală a lui).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica