Sindrom oculo-uretro-sinovial

Afecţi­une cronică caracterizată prin asocierea inflamaţiilor oculare, uretrale sau digestive şi articulare. Sinonim : sindro­mul lui Fissinger-Leroy-Reiter.

Acest sindromul face parte dintre artri­tele reacţionale iar mecanismul consta in aparitia in prima faza a unui focar infecţios ( uretral sau digestiv ) în organism ce provoacă o reacţie a sistemului imu­nitar ce duce la afectarea  articulaţiilor.

Sindromul oculo-uretro-sinovial se caracterizeaza printr-o diaree, urmată de o conjunctivită, o uretrită (inflamaţie a uretrei) şi de o artrită care vizeaza rachisul şi articulaţiile sacro-iliace dar poate afecta si şoldurile, genunchii, coatele, încheieturile mâinilor şi articulaţiile interfalangiene (rar apar leziuni cutanate pe palme şi pe suprafeţele plantare)

Boala evoluează prin pusee ( citeva luni sau un an), lăsând frecvent sechele articulare sau oculare.

Tratamentul este medicamentos  bazat pe antiinflamatoare nesteroidiene. Vezi Spondilartropatie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica