Sindrom nefritic

Totalitate a simptomelor care însoţesc o glomerulonefrită acută (boală renală caracterizată printr-o afectiune acută a glomerulilor).

Sindromul nefritic se caracterizeaza prin prezenţa de sânge şi de proteină în urină, prin edeme şi o hipertensiune arterială. Diagnosticul sindromului nefritic trebuie confirmat printr-o biopsie renală.

Tratamentul bolii în cauză si îngrijirea simptomelor sindromului: regim hiposodat, restricţie la apă, tratamentul hipertensiunii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea