Sindrom inflamator

Totalitate a dereglarilor biologice ce au loc in prezenta unei inflamaţii în organism.

Sindroamelor inflamatorii  pot fi generate de catre bolile infecţioase (ex. infecţie respiratorie / urinară)

de un cancer (ex. cancerul de rinichi); pot fi semnul unei conectivite ca poliartrita reumatoidă sau lupusul eritematos diseminat, al unei boli a lui Horton, al unui mielom multiplu sau al unei alte hemopatii.

Sindromul infla­mator prezinta o alterare a stării generale (astenie, febră, anorexie, pierdere în greutate) şi/sau semnele bolii în cauză.  

Sindromul poate fi descoperit întâmplător  in urma analizelor sangvine la un subiect care nu prezintă nici un semn al bolii. Analizele sangvine evidenţiază o creştere a vitezei de sedi­mentare şi prezenţa markerilor inflamaţiei.

Inflamaţiile cronice conduc la o modificare a numărului şi aspectului elementelor sangvine: creşterea numărului de plachete şi de polinucleare nutrofile (varietate de globule albe), micşorarea dimensiunilor hematiilor (globulele roşii).

Un sindrom inflamator în sine nu se tratează, simptomele (ex. febră, dureri) pot fi  tratate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica