Sindrom cerebelos

Dereglari legate de o leziune a creierului mic sau a căilor cerebeloase, ce asociaza tulburări ale statului în picioare, ale mersului şi ale executării mişcărilor.

Toate afecţiunile care privesc creierul mic sau fibrele sale de conexiune pot antrena un sindrom cerebelos: afec­ţiune vasculară, tumoră, infecţie (encefalită cerebeloasă), intoxicaţie (alcool).

Când subiectul stă în picioare el se clatină şi este obligat să depărteze picioarele pentru a-şi menţine echilibrul, aceste oscilaţii nu se agra­vează atunci când pacientul închide ochii. Mersul este în zig-zag, ca al unui om beat. In cursul efectuarii unor mişcări aceeata se executa cu intirziere.   

Tratamentul este cel al cauzei, asociat cu kineziterapie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea