Sindrom cerebelos

Dereglari legate de o leziune a creierului mic sau a căilor cerebeloase, ce asociaza tulburări ale statului în picioare, ale mersului şi ale executării mişcărilor.

Toate afecţiunile care privesc creierul mic sau fibrele sale de conexiune pot antrena un sindrom cerebelos: afec­ţiune vasculară, tumoră, infecţie (encefalită cerebeloasă), intoxicaţie (alcool).

Când subiectul stă în picioare el se clatină şi este obligat să depărteze picioarele pentru a-şi menţine echilibrul, aceste oscilaţii nu se agra­vează atunci când pacientul închide ochii. Mersul este în zig-zag, ca al unui om beat. In cursul efectuarii unor mişcări aceeata se executa cu intirziere.   

Tratamentul este cel al cauzei, asociat cu kineziterapie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.