Simpatomimetic (adrenergic)

[adrenergic]

Substanţă chimică care stimulează sistemul nervos simpatic.

Simpatomimeticele imită activarea naturală a sistemului nervos vegetativ (care comandă viscerele) în partea sa simpatică (stimulatoare a organismului).

Produsele cele mai importante ale acestui grup sunt : alfastimulantele si betastimulantele ce se fixeaza pe receptorii alfa respectiv receptorii beta ai celu­lelor sistemului simpatic şi îi activează.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica