Silicon

1. Medicament utilizat în cursul bolilor digestive.

Siliconul se prezintă sub forma unor pansamente digestive care se iau pe cale orală şi nu acţionează decât local, formând un strat protector ce acopera mucoasa.

Siliconii sunt indicaţi pentru micşorarea dure­rilor în colopatiile funcţionale (colite), în excesele de gaze, în inflamaţii (esofagie, gastrită, duodenită).

Siliconii micşorează absorbţia altor medicamente, administrarea altor medicamente trebuie să se facă dupa cel puţin două ore.

2. Material care intră în compoziţia protezelor protezele mamare sau articulare (înlocuind o articulaţie sau un tendon). Siliconul nu este cancerigen, nici alergizant insa poate antrena cicatrice fibroase în jurul protezei. 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Urticaria: cauze și tratament