Sicozis

Inflamaţie a foliculilor pilosebacei, localizată în zona bărbiei.

Un sicozis este cauzat de o infecţie fie bacteriană (stafilococ auriu), fie micozică (cauzată de o ciupercă din grupa dermatofitelor).

Un sicozis se descrie printr-o placă de câţiva centimetri, roşie, supurantă şi dure­roasă. Tratamentul  se bazează pe o igienă riguroasă şi pe aplicaţii de produse antiseptice si trebuie să fie urmat timp de mai multe săptămâni. Dacă infecţia este cauzată de o ciupercă se administraza un medicament antifungic pe cale orală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica