Sialografie

Examen radiografic al canalelor excretoare ale unei glande salivare.

O sialografie serveşte  la vizualizarea unei litiaze (prezenţa unui calcul) într-un canal salivar excretor. Ea mai poate fi practicată în caz de uscăciune a gurii.

Se realizeaza prin introducerea  unui tub fin în orificiul natural al canalului excretor al glandei salivare. Prin acesta se injectează lent un produs de contrast iodat, opac la radiaţiile X, care se răspândeşte aproape o oră si se realizeaza radiografia . Timp de câteva ore poate persista o uşoară umflare a glandei, ceea ce o face mai sensibilă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica