Shigelloza ( sau Shigeloza )

[Shigeloza]

Boală infecţioasă cauzată de o bacterie Gram negativă din genul Shigella, cate conduce la o inflamaţie de amploare a mucoasei colonului.

Speciile de Shigella sunt propagate prin apă sau mâini, murdărite cu dejecţiile bolnavilor, ori de către muşte.

Incubaţia  durează de la 2 la 5 zile si este urmată de un sindrom dizenterie: diaree lichidă, vâscoasă şi sângerândă fără sau cu foarte puţine materii fecale. Atunci când diareea persistă  ea poate produce o deshidratare. Cazurile grave sunt caracterizate prin prezenţa bacteriilor în sângele circulant (bacteriemie) cu mari semne toxice, neurologice ( delir). Boala durează una sau mai multe săptămâni.

Tratamentul utilizeaza antibioticele combinat cu rehidratarea pe cale orală sau intravenoasă în cazurile grave.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica