Sheehan (sindrom al lui)

[sindromul Sheehan]

Insuficienţă hormonală antehipofizară (a lobului anterior al hipofizei) urmare a unui şoc obstetrical (insuficienţă circulatorie acută survenind la femeia care naşte) provocat de o hemoragie în timpul delivrenţei.

Primul simptom este o absenţă a apariţiei secreţiei lactate insotit de prezenta unei oboseli şi a unei anemii, urmata de nerevenirea fluxului menstrual, instalarea treptată a semnelor de hipotiroidie (slăbiciune musculară, crampe, ritm cardiac lent, piele uscată şi depilată, căderea părului) şi un deficit în glucocorticosteroizi (oboseală, hipotensiune arterială, hipo­glicemie).

Un tratament substitutiv pe bază de hidrocortizon, de tiroxină, de estrogeni şi de progesteron permite corectarea tulburărilor. Tratamentul este prescris pe toată viaţa.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica