Sfincterotomie

Secţionare chirurgicală parţială sau totală a unui sfincter.

Sfincterotomia oddiană este indicată atunci când un calcul blocat în canalul coledoc stânjeneşte scurgerea bilei. Ea constă în incizarea coledocului la înălţimea sfincterului, pentru a scoate calculul.

Sfincterotomia anala este indicată în caz de fisură anală (ulceraţie a pielii din vecinătatea anusului cauzată de un spasm sau de o scleroză – invadare cu ţesut fibros – a sfincterului subiacent). Ea constă în practicarea unei secţionări totale sau parţiale a sfincterului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica