Sete

Nevoia de a consuma apa .

Senzaţia de sete se manifestă datorită stimulării anumitor receptori nervoşi atunci când un sânge prea concentrat (adică prea bogat în săruri, în zaharuri şi în anumite alte substanţe) traversează hipotalamusul.

Feno­menul se produce atunci când subiectul nu bea suficiente lichide şi organismul este deshidratat,  când alimentaţia este dezechilibrată (prea bogată în săruri) sau când a existat o pierdere apa excesivă ( transpiratie , diaree, varsaturi, hemoragie, etc ).

Potomania (sete permanentă şi de nepotolit) poate semnala un diabet insipid sau zaharat, o tulburare psihică (polidipsie psihogenă ), o insuficienţă renală tratată prin luarea de medicamente ca fenotiazinele sau o hemoragie gravă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica