Serovaccinare

Imunizare faţă de un germene sau faţă de o toxină prin injectarea asociată a unui ser imun şi a unui vaccin.

Serul imun (andserul) aduce prin anticorpii pe care-i conţine o imunitate imediată de scurtă durată împotriva microbului sau a toxinei. Vaccinul conferă o imunitate de lungă durată  dar care se stabileşte mai târziu.

Serovaccinarea se utilizează pentru a preveni tetanosul în cazul unei plăgi murdare pe care o are un rănit care n-a fost vaccinat sau care nu şi-a primit injecţiile sale de rapeluri vaccinante.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.