Seroterapie

Utilizare terapeutică a serurilor ani­male sau umane bogate în anticorpi specifici şi capabili să neutralizeze un antigen microbian, o toxină, o bacterie, un venin sau un virus.

Seroterapia este un aport pasiv de anticorpi specifici (acţionează numai prin anticorpii donatorului) si permite un efect de neutralizare a agentului  patogen pentru un timp relativ scurt ( două săptămâni cu ser heterolog şi o lună sau mai mult cu ser uman).  Avantajul ei este de a fi eficace imediat permitind ca bolnavul să-şi fabrice el însuşi anticorpii obţinuţi printr-o vaccinare practicată simultan (sero- vaccinare).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica