Seroprofilaxie

Utilizare preventivă a unui ser care conţine anticorpi specifici, după o contaminare sigură sau presupusă cu un germene infecţios.

Proprietăţile protectoare imediate dar temporare ale unui  ser au drept efect împiedicarea apariţiei bolii.  Seroprofilaxia este utilizată mai ales în prevenirea tetanosului la o persoană nevaccinată sau incorect vaccinată, în caz de plagă suspectă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica