Sensibilizare

Starea unui organism care, după un prim contact cu un antigen, dobândeşte capacităţi de reacţie faţă de el.

Primul contact cu un antigen (bacterie, virus, granulă de polen etc.) declanşează un răspuns imunitar (zis primitiv) , în cursul celui de al doilea contact cu acelaşi antigen răspunsul imunitar al organismului sensibilizat ( zis secun­dar) va fi mai rapid şi mai intens.

Sensibilizarea excesivă (hiper­sensibilitate) se caracterizează printr-o reacţie imunitară exagerată, responsabilă de simptomele de alergie (înroşiri cutanate, edeme, micşorare a calibrului bronhiilor, scurgere nazală, şoc anafilactic etc.).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica