Seminom testicular (seminogoniom)

[seminogoniom]

Tumoră malignă a testi­culului dezvoltată pe seama celulelor sale germinale.

Semne caracteristice : o masă nedureroasă, palpabilă, conţinută în scrot, care pare solidară cu testiculul şi îl deformează. Diagnosticul este confirmat printr-o ecotomografie scrotală.

Tratamentul constă  în ablaţia chirurgicală a testiculului afectat (orhidectomie) urmata de radio­terapie abdominală şi toracică şi uneori de chimioterapie (poate provoca o sterilitate temporară sau definitivă).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica