Seboree

Creştere patologică a secreţiei de sebum de către glandele sebacee.

O seboree conferă pielii un aspect gras; ea favorizează apariţia acneei sau a unei dermatite seboreice.

Frecventă în adolescenţă, ea mai poate surveni în cursul unei boli neurologice ( ex. boala lui Parkinson) sau al unui tratament hormonal (estrogeni).

Tratamentul constă în curăţarea zilnică a pielii cu produse blânde nedecapante ( uneori o aplicaţie locală de progesteron), în cazuri rebele administrarea unor mici doze de retinoide (trebuie sa aiba in vedere faptul ca retinoidele antrenează malformaţii la făt) 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea