Seboree

Creştere patologică a secreţiei de sebum de către glandele sebacee.

O seboree conferă pielii un aspect gras; ea favorizează apariţia acneei sau a unei dermatite seboreice.

Frecventă în adolescenţă, ea mai poate surveni în cursul unei boli neurologice ( ex. boala lui Parkinson) sau al unui tratament hormonal (estrogeni).

Tratamentul constă în curăţarea zilnică a pielii cu produse blânde nedecapante ( uneori o aplicaţie locală de progesteron), în cazuri rebele administrarea unor mici doze de retinoide (trebuie sa aiba in vedere faptul ca retinoidele antrenează malformaţii la făt) 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica