Scuipat

Substanţă normală (salivă) sau patologică (secreţii mucoase purulente sau hemoragice) eliminată pe gură, provenind din căile respiratorii sau aerodigestive (gură, faringe).

Limbajul tehnic medical utilizează termenul „expecto­raţie” pentru un scuipat provenit din căile respiratorii inferioare (trahee, bronhii, alveole pulmonare), expulzat prin eforturi de tuse.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.