Scrot

Inveliş cutanat superficial al pungii care con­ţine testiculele şi epididimele lor.

Toate patologiile cutanate pot să-şi găsească un sediu în scrot: alergii, micoze, infecţii ale foliculilor pilosebacei, abcese etc.

Un abces epididimotesticular (colecţie de puroi în epididim şi în testicul) poate să se fistulizeze în scrot, provo­când o scurgere externă de puroi.

O hernie inghinoscrotala, hernie inghinală în cursul căreia un segment de intestin proeminează pe scrot, determina o creştere a volumului acestuia.

Un hidrocel vaginal (efuziune de lichid seros situată între cele două foiţe al vaginalei testiculare, învelişul seros al testiculului) se caracterizata printr-o creştere în volum a scrotului

O tumora a testiculului de dimensiuni mari poate determina o deformaţie locală a scrotului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica