Scleredem

Afecţiune cutanată rară, caracterizată prin infiltraţia pielii cu o substanţă mucopolizaharidică, caracterizata  prin edeme groase şi lemnoase (având consistenţa lemnului).

La copil si la adolescent  scleredemul apare după o infecţie bacteriană cu un streptococ ( dupa 4-6 saptamini ); el debutează cu ceafa si gatul şi se întinde ca o pată de ulei pe spate şi pe membre, apoi regresează în câteva luni, chiar într-un an.

Tratamentul constă în administrarea de antibiotice (peniciline) în doză mare şi/sau de corticosteroizi.

La adultul diabetic, placa debutează pe ceafă, apoi se întinde treptat spre extremităţi. Se impune îmbunătăţirea controlului diabetului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?