Scleredem

Afecţiune cutanată rară, caracterizată prin infiltraţia pielii cu o substanţă mucopolizaharidică, caracterizata  prin edeme groase şi lemnoase (având consistenţa lemnului).

La copil si la adolescent  scleredemul apare după o infecţie bacteriană cu un streptococ ( dupa 4-6 saptamini ); el debutează cu ceafa si gatul şi se întinde ca o pată de ulei pe spate şi pe membre, apoi regresează în câteva luni, chiar într-un an.

Tratamentul constă în administrarea de antibiotice (peniciline) în doză mare şi/sau de corticosteroizi.

La adultul diabetic, placa debutează pe ceafă, apoi se întinde treptat spre extremităţi. Se impune îmbunătăţirea controlului diabetului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.