Schwartz-Bartter (sindrom al lui)

[sindromul Schwartz-Bartter]

Ansamblu de tulburări caracterizat printr-o creştere a secreţiei post hipofizare de hormon antidiuretic, destinată să reţină apa în organism.

Simptomul consta intr-o micşorare a concentraţiei plasmatice a sodiului (hiponatremie), care poate să nu se manifeste prin nici un semn sau, din contra se poate prezenta tulburări neurologice (obnubilaţie, confuzie mintală, crize convulsive, comă) sau digestive (greţuri, vărsături).

Tratamentul constă în limitarea consumului de băuturi, respectând totuşi aporturile de săruri.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?