Schizofrenia

Psihoză caracteristică prin dezagre­garea personalităţii şi prin pierderea contactului vital cu realitatea. Afectează de cele mai multe ori adoles­centul sau adultul înaintea vârstei de 40—45 de ani.

Schizofrenia este caracterizată printr-o disociaţie mintală, ori o „discordanţă”, însoţită de o invazie haotică a imaginarului ca conduce la tulburări afective, intelectuale şi psihomotorii : sentimente contradictorii dovedite faţă de un acelaşi obiect (iubire, ură), incapacitate de a acţiona, autism, sentimentul de a nu se mai recunoaşte, delir, catatonie (totalitatea tulburărilor psihomotorii caracterizată printr-o absenţă de reacţie la stimulii exteriori,o imobilitate absolută, un refuz de a vorbi, de a mânca).

Se deosebesc mai multe forme de schizofrenie: schizo­frenia simplă (inhibiţie, bizarerie, nonconformism); schizofrenia paranoidă (delir neprecizat, temeri insolite organizându-se pe anumite teme – teama de a efectua anumite gesturi, teama de anumite culori -, bolnavul având, de altfel impresia că gândurile îi sunt manipulate din exterior); hebefrenia şi hebefrenocatatonia (catatonie, gesturi şi acţiuni puerile, repetarea nemotivată şi automată a cuvintelor, gesturilor sau a atitudinilor, pseudodeficit intelectual).

Tratamentul  apleleaza la psihanaliză, medicamente psihotrope, psihoterapie instituţională etc. şi permite paci­entului să găsească un anumit echilibru, dacă nu chiar să se vindece, mulţumită unei îngrijiri adaptate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica