Schirmer (test al lui)

[testul Schirmer]

Examen destinat măsurării cantităţii de lacrimi secretate de glandele lacrimale.

Testul lui Schirmer este practicat pentru diagnosticarea unui sindrom uscat (Gougerot-Sjogren) sau, la persoanele care doresc să poarte lentile de contact, pentru a evalua secreţia lacrimală.

Testul lui Schirmer constă în plasarea, în apropiere de unghiul extern al ochiului, a unei benzi de hârtie milimetrică. După 3 minute se măsoară numărul de gradaţii ale hârtiei care au fost umezite de secreţia lacrimală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica