Schirmer (test al lui)

[testul Schirmer]

Examen destinat măsurării cantităţii de lacrimi secretate de glandele lacrimale.

Testul lui Schirmer este practicat pentru diagnosticarea unui sindrom uscat (Gougerot-Sjogren) sau, la persoanele care doresc să poarte lentile de contact, pentru a evalua secreţia lacrimală.

Testul lui Schirmer constă în plasarea, în apropiere de unghiul extern al ochiului, a unei benzi de hârtie milimetrică. După 3 minute se măsoară numărul de gradaţii ale hârtiei care au fost umezite de secreţia lacrimală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos