Schilling (testul lui)

[testul Schilling]

Test care permite să se studieze procentul de absorbţie intestinală a vitaminei B12 şi să i se precizeze mecanismul atunci când există un deficit în această vitamină.

Examenul constă în administrarea pacien­tului, pe cale orală, pe de o parte, de vitamină B12 marcată cu un izotop radioactiv, apoi în măsurarea, pe de altă parte, a cantităţii de vitamină B12 eliminată prin urină.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica