Scarita

Unul dintre cele trei oscioare ale urechii medii.

Scăriţa are structura unui triunghi. Vibrând sub acţiunea nicovalei, scăriţa permite transmisia sunetului de la timpan spre urechea internă.

Scăriţa poate fi sediul unei afecţiuni de cauză necunos­cută, otospongioza, ce duce la surditate. Trata­mentul otospongiozei necesită îndepărtarea scăriţei şi înlocuirea ei cu o proteză în cursul unei intervenţii chirur­gicale practicate sub anestezie generală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: