Scarita

Unul dintre cele trei oscioare ale urechii medii.

Scăriţa are structura unui triunghi. Vibrând sub acţiunea nicovalei, scăriţa permite transmisia sunetului de la timpan spre urechea internă.

Scăriţa poate fi sediul unei afecţiuni de cauză necunos­cută, otospongioza, ce duce la surditate. Trata­mentul otospongiozei necesită îndepărtarea scăriţei şi înlocuirea ei cu o proteză în cursul unei intervenţii chirur­gicale practicate sub anestezie generală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români