Scafoid tarsian

Os care constituie partea internă a tarsului (schelet al părţii posterioare a piciorului), care se articulează cu astragalul.

Fractura scafoidului tarsian (puţin frecventă) este tratată ortopedic (gips) sau în caz de deplasare osoasă importantă pe cale chirurgicală (imobilizare cu ajutorul unui dispozitiv mecanic – broşe, şuruburi etc ), chiar prin blo­carea articulaţiei între scafoid şi astragal, asociată sau nu cu o grefă osoasă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea