Scafoid tarsian

Os care constituie partea internă a tarsului (schelet al părţii posterioare a piciorului), care se articulează cu astragalul.

Fractura scafoidului tarsian (puţin frecventă) este tratată ortopedic (gips) sau în caz de deplasare osoasă importantă pe cale chirurgicală (imobilizare cu ajutorul unui dispozitiv mecanic – broşe, şuruburi etc ), chiar prin blo­carea articulaţiei între scafoid şi astragal, asociată sau nu cu o grefă osoasă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.