Sarcom Kaposi

Sarcom Kaposi este o tumoare rară, de mai multe tipuri, cea mai comună dintre ele fiind asociată cu HIV-ul în stare avansată. Toate formele de Sarcom Kaposi sunt cauzate de virusul herpes. Acesta nu se dezvoltă până când sistemul imunitar nu este suprimat.

Există patru tipuri principale de Sarcom Kaposi:

  • Clasic. Acesta este comun în special în rândul bărbaţilor şi apare în rândul adulţilor.
  • Epidemic. Este cea mai comună formă de Sarcom Kaposi.
  • Endemic. Este cunoscut şi ca Sarcom Kaposi african, această formă fiind relativ comună în Africa ecuatorială şi poate afecta atât adulţii, cât şi copiii în urma transmiterii virusului HIV.
  • Dobândit.  Este cunpscut şi ca imunosupresiv.

Sarcom Kaposi este o boală în rândul persoanelor infectate cu HIV în stadiul 3, cunoscut şi ca SIDA. 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică